Geen grip meer

Betalingsachterstanden, ongeopende post en schulden geven stress. Hierdoor kunt u zich minder goed concentreren op uw werk en heeft u misschien al wel last van lichamelijke klachten zoals slapeloosheid en hoofdpijn.

U ziet door de bomen het bos niet meer en een oplossing is nodig om te voorkomen dat er beslag wordt gelegd op uw spullen en/of salaris.

Aanpak

Overzicht en inzicht zijn de sleutelwoorden. Daar kunnen wij u bij helpen. Samen met u zorgen wij ervoor dat u weer het gevoel krijgt grip te hebben op uw financiën.

Inkomsten en uitgaven zijn op elkaar afgestemd en er worden afspraken gemaakt met de schuldeisers. HCT- Advies maakt een eerste afspraak bij u thuis of op uw werk. Een eerste inventarisatie wordt gemaakt van uw financiële huishouding en acute zaken (huisuitzetting, afsluiting energie/water) worden direct aangepakt.

Door het maken van een budgetplan ziet u direct wat u, naast u vaste lasten, maandelijks overhoudt. Hoe u dit geld besteed is en blijft geheel aan u, eigen verantwoordelijkheid speelt een grote rol.

Budgetbeheer

Wij gaan uit van zelfredzaamheid, maar soms vinden mensen het prettig als tijdelijk het beheer van hun wordt overgenomen. Dit kan, HCT- Advies heeft speciale betaalsystemen die verbonden zijn met de ABN AMRO. Daartoe zijn wij lid van de Branchevereniging ProfessioneleBewindvoerders en Budgetbeheerders (BPBI). U hoeft zicht dan even niet druk te maken over geldzaken net zo lang tot u er weer aan toe bent het zelf weer over te nemen en met onze begeleiding weer financieel zelfstandig te worden.

Rust

De rust wat een goed financieel beheer geeft zorgt ervoor dat u weer tijd kunt geven aan de dingen die voor u belangrijk zijn.

Samengevat

Kunt u het volgende van HCT- Advies verwachten:

– In het eerste gesprek wordt uw financiële situatie geïnventariseerd en wordt er een actieplan opgesteld.

– Acute zaken worden direct opgepakt en voor zover mogelijk een oplossing voor gezocht.

– Afhankelijk van uw situatie wordt het volgende geregeld:

– Ordenen van uw administratie

– Overzicht van uw inkomsten en uitgaven (budgetplan)

– Loonbeslagen worden gecontroleerd en eventueel aangepast.

– Informeren wij u over regelingen waar u eventueel recht op heeft en helpen wij bij de aanvraag.

– Regelen van betalingsafspraken met schuldeisers. HCT-Advies krijgt opdrachten van werkgevers. Wilt u graag onze hulp dan kunt u dit bespreken met uw werkgever. Ook uw werkgever vindt het belangrijk als u zich weer volledig kan richten op het werk en goed functioneert