Wat kan HCT Advies voor u betekenen

Vaak zijn werknemers al naar de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente of een kredietbank geweest. De wachtlijsten zijn echter lang of de persoon wordt afgewezen voor schuldhulpverlening.

Uw werknemer valt tussen de wal en het schip en ziet vaak zelf de oplossingen niet meer.

HCT Advies help direct, inventariseert de problemen en biedt een maatwerkgericht plan van aanpak. Ieder geval is immers anders en vergt een specifieke aanpak.

Bekijk hier de verschillende pakketten die wij aanbieden.

Werkwijze

Het eerste gesprek vindt plaats bij de werkgever thuis of indien gewenst op de werkplek. Door overzicht te bieden in de inkomsten en uitgaven en het ordenen van de administratie ontstaat inzicht. Samen met de werknemer zorgen wij voor oplossingen wat betreft de schulden.

Loonbeslagen worden gecontroleerd en eventueel aangepast. Dit geeft rust bij de werknemer waardoor hij/zij zich weer op het werk kan richten.

HCT Advies gaat nog een stap verder; wij zorgen voor zelfredzaamheid. Een werknemer moet het weer het gevoel krijgen en houden controle  te hebben over zijn financiën.

Wij nemen financiële beslissingen niet over maar zorgen ervoor dat iemand een gedegen beslissing kan nemen binnen de grenzen van het budget. Hierdoor wordt herhaling in de toekomst veel kleiner.

Uw voordeel

Uitgangspunt van het traject is dat een werknemer weer inzicht en controle over zijn financiële huishouding heeft waardoor er weer ruimte is om zich te concentreren op het werk.

U heeft weer een werknemer die naar behoren functioneert.

U wordt ten allen tijden op de hoogte gehouden van de voortgang van het proces, de mate van betrokkenheid bepaalt u zelf. U hoeft zich echter niet met de inhoud bezig te houden, dat doen wij.