Inkomensbeheer_Gelderland_HCT-Advies

Inkomensbeheer

Met geld omgaan is niet altijd makkelijk. U vergeet soms een betaling te doen of u houdt regelmatig geen of te weinig geld over. U houdt liever alles zelf in beheer, maar hulp bij uw financiële zaken zou fijn zijn. 


Inkomensbeheer van HCT-Advies helpt u (tijdelijk) met uw financiële huishouding. Inkomensbeheer stopt wanneer u het aangeeft en weer zelfstandig uw geldzaken kunt beheren. 

Inkomensbeheer is geschikt voor iedereen die problemen heeft met het regelen van de dagelijkse financiën. U heeft bijvoorbeeld een schuld waar u graag vanaf wilt of u vindt het lastig om maandelijks uw rekeningen op tijd te betalen. Wij kunnen ons voorstellen dat het uit handen geven van uw geldzaken spannend voor u is. HCT-Advies is een professionele en betrouwbare partner met jarenlange ervaring met inkomensbeheer. Wij helpen u graag bij het op orde krijgen, én houden, van uw geldzaken. 

Wat is inkomensbeheer precies?

Met inkomensbeheer ondersteunen wij u in het betalen van lopende schulden en maandelijkse rekeningen. U blijft zelf verantwoordelijk voor het doen van zaken rondom toeslagen, uw belastingaangifte, het aanvragen van kwijtscheldingen en het treffen van betalingsregelingen. HCT-Advies opent en beheert voor u een bankrekening. Via deze rekening worden alle inkomsten en uitgaven geregeld.

Is inkomensbeheer iets voor mij?

Inkomensbeheer kan u helpen wanneer u zelf in staat bent om uw financiële zaken te regelen en te beheren. Toch heeft u hier hulp bij nodig, omdat u het niet overziet of soms uit de bocht vliegt met uw uitgaven. HCT-Advies helpt u om problemen zoals bijvoorbeeld uithuiszetting en afsluiting van gas, water of licht te voorkomen. Wij ondersteunen u met het op orde houden van uw financiën en zorgen ervoor dat al uw betalingen op tijd worden gedaan.

Hoe vraag ik inkomensbeheer aan?

Wanneer u besluit om samen met ons uw financiële huishouding te regelen, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bij u thuis verzamelen wij gegevens waarmee wij een budgetplan maken en we ondertekenen een contract. 

Bij alle vormen van inkomensbeheer opent HCT-Advies voor u een bankrekening, die door ons wordt beheerd. Via deze bankrekening worden de inkomsten en uitgaven geregeld.

Contact

Wilt u meer weten over inkomensbeheer? Vraagt u zich af of het iets voor u is en wilt u overleggen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder! Bel 0345-727900 of stuur een mail naar info@hct-advies.nl.