Mantelzorg

Financiële hulp bij mantelzorg

Bent u mantelzorger en regelt u de financiële huishouding van uw naaste? Groeit het takenpakket u een beetje over het hoofd? Heeft u geen of weinig kennis van financiële zaken? HCT-Advies neemt de financiële zorg graag van u over. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding van financiële zaken voor mantelzorgers.

Veel mantelzorgers willen de zorg voor hun naaste zo lang mogelijk zelf blijven doen. Dat begrijpen wij. Naast de lichamelijke en/of geestelijke zorg is er in veel gevallen ook nog de papieren rompslomp. De aanvraag voor voorzieningen, het financieel beheer en het bijhouden van de administratie. Veel taken waar u als mantelzorger geen tijd voor heeft.

HCT-Advies kan veel van deze taken van u overnemen.

HCT-Advies neemt geldzaken van de mantelzorger over

Als het mantelzorgen intensief is en lang duurt, heeft u misschien behoefte aan ondersteuning. HCT-Advies ‘ontzorgt’ de mantelzorger en neemt in overleg met u de financiële zorg van u over. Wij werken vooral in de regio ’s-Hertogenbosch, Culemborg, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Noordwest Veluwe. Woont u elders in Nederland? Neem gerust contact met ons op, wij hebben ruimte voor nieuwe cliënten overal in Nederland.

U kunt ons zien als tussenpersoon tussen u en verschillende instanties. Wij creëren duidelijkheid in de wirwar van regels en instanties waar u mee te maken heeft of krijgt. Zo ontstaat er meer rust en overzicht in de financiële huishouding van uw naaste.

 

Basispakket ondersteuning bij financiële zaken

Wij werken vanuit een basispakket. In overleg met u kunnen we daar taken aan toevoegen

Het intakegesprek

Het opstarten van financiële hulp begint met een intakegesprek. Dit is kosteloos en vooral informatief. Het gesprek vindt plaats op een locatie in overleg. Bijvoorbeeld bij u thuis of bij diegene die u verzorgt.

Heeft u nog vragen over bewindvoering voor mantelzorg? Wilt u weten hoe u in aanmerking komt voor bewindvoering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn. 

 

Bel naar 0345-727900 of mail naar info@hct-advies.nl. Wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op.